2011-07-27

Engagera Er!

Så här dagar efter de hemska händelserna i Norge börjar bilden av mördaren Breivik bli klarare, så även hans motiv. Han må vara psykiskt sjuk på alla tänkbara sätt men han delar grundsyn med flera högerextrema partier i vår närhet. Vad som särskiljer Breivik är hans hat mot demokratin och den etablerade samhällsstrukturen. Han ville skrämma folk från att bli politiskt engagerade när han mördade 68 personer på Utöya. Hans handlingar riskerar att bli ett monster som hotar och skrämmer oss från att utöva vår frihet för lång tid framöver om vi inte gör något åt det.

Hur bemöter man ett sådant ultra-våld, ett sådant otroligt kallblodigt människohat? Jag tror det bästa sättet är att själv engagera sig i samhället. Att vi vanliga människor visar att vi tolererar inte ett sådant här övergrepp på vår frihet och på vår rättighet att få välja själva. Ingen ska få skada vår demokratiska frihet genom att använda våld!

Så ut och engagera er!
I politiska partier, i idrottsföreningar, kyrkan, bostadsrättsföreningar eller vad nu det är som står er närmast i livet. Låt era privata intressen få föda ett engagemang som tillsammans besegrar de mörka syften den norska massmördaren må ha haft. Så ska vi döda monstret i dess linda och förvandla Breivik till inget mer än en galen mördare i historieböckerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar