2011-06-16

Sommartider

Sista veckan med politik innan sommaruppehållet. I tisdags blev jag inbjuden som kommunstyrelsens representant till en invigning av ett kylhus på Väversunda Bärodling. Vilken vacker gård i ett vackert landskap. Dessutom med mycket ambitiösa ägare vilket har givit resultat, en trevlig rundvandring i odlingarna visade på att det nu kommer stora mängder av rabarber, jordgubbar och bigarråer från sluttningarna mellan Omberg och Tåkern.

Igår invigdes äntligen vår nya medborgarsal i Rödtornet. Mycket vackert blev det och teknik som tar oss en bit över stenåldern i alla fall. Skönt att ha en sal som är byggd för att hålla stora sammanträden i. Förhoppningen är ju också att andra än kommunen kommer utnyttja lokalerna, det är ju trots allt för medborgarnas gagn som den finns där.

Av själva mötet kan refereras att Dinair fick pris som Årets Företag i Vadstena samt att den nya kollektivtrafikslagen med dess följder inte är helt lätt att sätta sig in i. Vi beslöt igår att Landstinget ska vara ny kollektivtrafiksnämnd i länet, det är ett gemensamt beslut vi tar med de andra kommunerna i Östergötland. Det svarar dock inte på några av frågetecknen kring expressbussar och andra frågor vi har haft kring den nya lagen och framtiden. Återkommer säkerligen flera gånger till detta ämne i höst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar