2011-06-08

Snart sommarlov

Terminens sista kommunstyrelse hölls i Borghamn, denna pärla vid Vätterns strand. Vi har idag föreslagit fullmäktige att besluta om att vi ska använda Skeppet (f.d Hagagården) till HVB-boende för ensamkommande flyktingbarn o ungdomar. Även att det ska vara socialnämnden som i framtiden ska ansvara för verksamheten vilket är självklart då verksamheten lyder under speciallagstiftning i form av socialtjänstlagen vilket enbart socialnämnden har expertiskunskaper om.

Sossarna ville återremittera ärendet för att socialnämnden ska få yttra sig, men vad är det de ska behöva yttra sig över? Det blir dem som ska drifta verksamheten hur vi än gör. Inget mera tjafs i sandlådan tack, nu kör vi!

Kommunens nya översiktsplan är klar för samråd vilket kommer inledas under hösten. Nu får ni gå man ur huse för att bidra med synpunkter och idéer om hur kommunen ska utvecklas framöver.

Vår energiplan är också klar, den ska upp till fullmäktige för beslut nu. Det är första gången kommunen har en sådan plan för vårt framtida energianvändande. Det är en plan som ska implementeras i kommunens alla delar, för klimatets skull.

Eftermiddagen har ägnats åt utbildning i krisledning. Mycket nyttigt och intressant. Men förhoppningsvis är det nåt vi aldrig någonsin ska behöva dra igång, men om katastrofen är ett faktum så ska vi veta ungefär vad vår roll är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar