2011-04-13

Rättspsyks planer oroar inte mig

På dagens kommunstyrelse fick Rättpsyk plats att informera oss om sina planer för framtiden. Det finns en oro bland grannar om Rättspsyk ska bygga nytt närmare deras villaområde eller att de ska stjäla den fotbollsplan som finns mellan dem.

Inget av detta är sant. Om- och nybyggnaderna kommer ligga på ungefär samma yta som dagens byggnader, med en möjlig förskjutning något åt vårdcentralen till för att få lite mer distans till de hus som ligger närmast idag, de på Birgitta stranden. För övrigt har de grannarna aldrig framfört några som helst klagomål mot verksamheten trots att de i stort sett kan se in genom fönstrena hos varandra.

Det frigångsområde de planerar hägna in är idag kohage och rör alltså inte möjligheten till att använda vare sig fotbollsplan eller Tycklingerunda. Det kommer vara en enklare form av inhägnad och alltså inte tre meters staket med tak på.

Jag kan förstå att en viss oro finns men jag är övertygad om att den är obefogad. Om något så kommer området få en uppsnyggning och säkerheten förbättras. Avvikelser från frigång är för övrigt mycket ovanligt. Siffror som nämndes innebär att 1 på 3000 avviker, det är alltså 0,3 promille av alla frigångstillfällen. Och rena rymningar har de inte haft över huvudtaget.

2 kommentarer: