2010-08-16

Vallöften del 8 av 10

Folkpartiet i Vadstena har tagit fram 10 vallöften som vi vill förverkliga genom ett maktskifte i kommunalvalet i höst. Här kommer den åttonde orsaken till varför du ska rösta på oss i höst:


8. Öka engagemanget för näringslivet!

Vadstena kommun hamnar långt ner på Svenskt Näringslivs ranking år efter år. Det kändes dock som vi var på rätt väg med den företagslots som fanns och vi anser att det var ett stort misstag att kommunen drog sig ur det projektet.

Det finns ett nytt projekt som står i startgroparna, initiativet är taget från näringslivet och tillsammans med kommunens representanter har formerna tagits fram. Folkpartiet ser fram emot att jobba tillsammans med näringslivets representanter och stöder projektet helt och vill inte att detta ska bli ett projekt som sedan skrotas som så många andra utan att det ska bli en permanent arbetsform för både kommun och näringsliv.

4 kommentarer:

  1. Hej!

    Jag tycker det mycket roligt att ni är så konkreta så att ni ger/vill ge tydliga vallöften. Problemet med dessa blir lite med automatik, att så länge det inte finns en sammanhållande kraft så är de i praktiken inget värda… så länge de inte kommer från någon som kan skapa majoritet, antingen själva eller i allians med andra. Det jag skulle önska och säkert många med mig, det är att få se handlingskraftiga strategier, förslag, som är genomarbetade och som kan sättas i sjön. Inte bara visioner, förslag som kan bli verkliga om rösten läggs på ett parti eller en allians.

    Inför valet nu skulle jag önska att det fanns tydliga/tydligare allianser med färdiga paket som utvecklar vår stad på alla håll och kanter. Satsningar innebär risker, men är samtidigt en förutsättning för utveckling. Det finns ett gammalt uttryck som säger ”den som spar han har” Det uttrycket tog en universitets professor ur mig första dagen när han föreläste om företagande och marknadsutveckling. Vad han ville säga var att rent sparande istället för ”kloka satsningar” kunde i flera fall vara förödande för en verksamhet då den oftast backar istället för att utvecklas.

    Vadstena behöver utveckling inom flera områden och många av dessa tar ni upp inom flera partier. Men ni måste också skapa förutsättningar för att kunna driva dessa gemensamt för att nå framåt.

    J

    SvaraRadera
  2. Du har många kloka synpunkter, jag skulle också önska vi kunde gå till val med en enad Allians som kunde ge ett besked till väljarna förevalet att så här vill vi samarbeta. Men tyvärr ligger inte den bollen i mitt knä...

    Vi kan skapa en borglig majoritet i Vadsena, det är ingen utopi. Det kndes som vi kom väldigt nära förra gången och jag hoppas det blir verklighet denna gång.

    SvaraRadera
  3. Jag hoppas att ni lyckas med det!

    Men någon av er kanske än en gång skulle föröka att samla er för ett gemensamt valmanifest omen sent.

    Försök att släppa gammalt personligt groll, det är förödande både för er själva, men inte minst för verksamheten och dess utveckling.

    J

    SvaraRadera
  4. Jag kommer göra det som står i min makt för att få till ett maktskifte.

    Om gammalt groll så hoppas jag att de som lät sådant komma ivägen förra gången har lärt sig en läxa.

    SvaraRadera