2009-11-08

Riksdagslistan - vi saknar nån...

Folkpartiets riksdagslista för Östergötland är klar. Den toppas av Karin Granbom-Ellison, Mathias Sundin och Linnea Darrell. Alla tre ytterst duktiga och kompetenta människor. Deras bloggar finns till höger här om ni vill få en presentation av dem.

Det jag dock saknar är representanter för vår del av Östergötland. Av de 32 kandidaterna är endast en (1)! från sydvästra Östergötland, nämligen Claes Hultberg från Ödeshög. Han representerar alltså hela regionen Boxholm-Ödeshög-Vadstena, och kommer först på plats 27.

Detta är ytterst ett tecken på hur det är ställt med den politiska återväxten i vår del av länet. Det är, minst sagt, svagt. Vi har mycket jobb att göra, mycket rannsakande av vad vi har gjort, eller snarare inte gjort, för att locka till oss nya hungriga medlemmar som är sugna på en politisk karriär.

Det kanske är för mycket begärt att vi tre kommuner som tillsammans knappt når upp till ett invånarantal värdig en stadsdel i Linköping ska kunna tävla med de stora städerna när det gäller att få fram unga, lovande politiker. Men vi måste ändå försöka!

Glädjande är i alla fall att Mjölby representeras på 9:e plats av en ung, ambitiös och duktig man vid namn Tobias Josefsson. Han är beviset på att man behöver inte vara med i åratal och koka kaffe åt de äldre innan man blir betrodd till toppositioner, bara man har rätt inställning och är engagerad. Tobias har både och.

1 kommentar:

  1. Tack för de värmande orden! Jag ska försöka att leva upp till dem... :)

    SvaraRadera