2009-05-27

Ekholm är arg, majoriteten är tyst

Vadstena kommunfullmäktige, 26:e maj 2009.
Antal interpellationer som hade besvarats: 2
Antal svar från majoriteten: 0

Jag kan bara beklaga, men någon öppen demokrati verkar inte finnas i Vadstena längre. När något blir obehagligt lägger majoriteten locket på och är tysta.
Först i frågan om hur kulturnämnden ställer sig i järnvägsfrågan. Det har nämnden inte ens behandlat, och oppositionen har inte fått ta upp frågan. Svagt, fegt och odemokratiskt. Nämndens ordförande är tyst.

Sedan i frågan om bussarna så är det märkvärdigt vad tyst det blir. Först blir allmänheten tystad av ordförande Gustafsson-Printz under allmänhetens frågestund när de vill fråga om bussarna. Varför har vi då allmänhetens frågestund?
Spelar ingen roll om de så ställer samma fråga allihop. De har sina 30 minuter, låt dem fråga på! Vad är ni rädda för? Revolution? Bondeuppror? Att behöva svara?

Sedan när ärendet väl kommer upp får varken vi eller allmänheten några svar. Ingen vill diskutera frågan. Ett lamt försök att försvara sig gjordes av Tommy Palmqvist men inga svar gavs. Det är tydligt, o så tydligt, att vi har trampat på ömma tår i samarbetet mellan majoritetspartierna.

Gissa om det här kommer bli en valfråga nu!!
Jag lovar härmed heligt och dyrt att göra allt i min makt för att det ska finnas en fungerande busslinje mellan åtminstone Borghamn och Vadstena, helst även till Hagebyhöga och Orlunda med om Folkpartiet får makten efter nästa val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar