2010-07-26

Vallöften del 5 av 10

Folkpartiet i Vadstena har tagit fram 10 vallöften som vi vill förverkliga genom ett maktskifte i kommunalvalet i höst. Här kommer den andra orsaken varför du ska rösta på oss i höst:

5: Renovera skolans lokaler

Våra barns arbetsmiljö är viktig för oss. Skolorna i vår kommun har lidit länge av eftersatt underhåll. Vi vill satsa extra på att få fräscha och ändamålsenliga skollokaler.

Strax innan sommarlovet började presenterades en konsultrapport om Vadstenas framtida behov a skollokaler. Det var en konsultgrupps dröm om hur vi kan utnyttja gamla och nya lokaler i en värld där ekonomiska begränsningar inte finns.

Vi måste dock gå vidare och se vad vi kan göra av denna rapport för våra skollokaler är i skriande behov av åtgärder. Eftersom rapporten inte behandlade Rogslösa och alla partier verkar just nu vilja ha kvar skolan, så kan vi börja där.

Hur vi än gör så kommer Vadstena behöva göra stora och dyra åtgärder för att vi ska ha skollokaler i toppklass för framtiden. De vi har idag är tyvärr ganska långt därifrån...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar