2010-07-19

Vallöften del 4 av 10

Folkpartiet i Vadstena har tagit fram 10 vallöften som vi vill förverkliga genom ett maktskifte i kommunalvalet i höst. Här kommer den andra orsaken varför du ska rösta på oss i höst:

4. Bevara museijärnvägen!

Järnvägen är ett omistligt kulturarv från en viktig epok i Vadstenas långa och innehållsrika historia. Sveriges äldsta smalspåriga järnväg måste bevaras.

Följetongen kring museijärnvägen måste få ett slut. Det finns inget annat skäl till att riva upp denna kulturhistoriska pärla än personlig prestige från ett fåtal politiker som tydligen inte kan se industrihistoria som lika värdefull och skyddsvärd som vår medeltida historia.

Industrihistorisk turism är på frammarsch och ju äldre och mer unik den är desto bättre. Vadstenas smalpåriga järnväg är den äldsta i sitt slag i Sverige. Det vore ett fullkomligt kulturmord att låta den försvinna. Ungefär lika galet som att riva slottet och bygga parkeringhus där....

1 kommentar:

  1. Om du måste välja mellan att lägga en miljon skattekronor på museijärnvägen ELLER lokaltrafik till Borghamn? Vilket är valet?

    SvaraRadera