2010-08-02

Vallöften del 6 av 10

Folkpartiet i Vadstena har tagit fram 10 vallöften som vi vill förverkliga genom ett maktskifte i kommunalvalet i höst. Här kommer den andra orsaken varför du ska rösta på oss i höst:

6. Öppna minst en fritidsgård!

I snart 10 år har vi kämpat för att det ska finnas en mötesplats för ungdomarna i Vadstena. Det är pinsamt att vi inte kan erbjuda en fritidsgård till våra barn och ungdomar.

Alltsedan kommunen stängde sina fritidsgårdar i Vadstena och Borghamn har Folkpartiet jobbat för att de ska öppna igen. Det har varit en kamp i motvind då den regerande makten har varit tämligen ointresserad av ungdomars behov. Icke lagstadgad verksamhet har skurits bort i sparivern och det är de svagaste grupperna av ungdomar som har drabbats. Inte samhällekonomiskt hållbart herr Palmkvist. Kostnaderna kommer på andra konton med skadegörelse, misshandel, drogmissbruk och annan kriminalitet.

I en funktionell familj så klarar sig ungdomar rätt bra utan en fritidsgård, de kan vara hemma, på fotbollsplan eller i ishockeyrinken. Inga problem. Men i en familj med problem, må vara om det är missbruk, psykiska problem eller annat, så behöver dessa ungdomar en träffpunkt där de bara kan få vara. Inga krav på prestationer från tränare och kamrater, inte behöva vara hemma med föräldrar som dricker eller är våldsamma. Bara en plats att va på.

O så klart en kul plats för alla sorters ungar, ingen ska behöva känna sig ovälkommen.

En sådan fristad behöver vi även i lilla Vadstena...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar