2010-07-05

Vallöften del 2 av 10

Folkpartiet i Vadstena har tagit fram 10 vallöften som vi vill förverkliga genom ett maktskifte i kommunalvalet i höst. Här kommer den andra orsaken varför du ska rösta på oss i höst:

2. Goda busskommunikationer

Självklart ska Borghamn, kommunens näst största tätort, ha busstrafik som kan användas för arbetspendling, inte bara för skoltrafik. Expressbussen till Linköping är också viktig. Vi vill ha den kvar även efter att pendeltågtrafiken från Skänninge har startat.

Om vi vill få människor att bo kvar i Borghamn och få fler att flytta dit så är det av största vikt att det går att arbetspendla med buss. Detta är för oss en självklarhet och vill inte Östgötatrafiken hjälpa oss så måste vi lösa det själva. Det är kommunens uppgift att sörja för att det finns god kollektivtrafik inom kommunens gränser.

Expressbussen till Linköping är ett förträffligt sätt att ta sig till universitet, sjukhus och arbetsplatser längs vägen, t ex Saab. Pendeltåget ger oss fler och tätare avgångar, men restiden blir längre och bytena fler för dem som ska till ovan nämnda platser. Därför vill vi jobba för att expressbussarna ska vara kvar även efter 2012.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar