2010-06-30

Vallöften del 1 av 10

Folkpartiet i Vadstena har tagit fram 10 vallöften som vi vill förverkliga genom ett maktskifte i kommunalvalet i höst. Här kommer den första orsaken varför du ska rösta på oss i höst:

1. Utveckla Turist- och Kulturstaden Vadstena!

Vi har inte någon nämnd för turism och snart kanske vi blir utan kulturnämnd också. Hur ska kommunen då kunna vara delaktig i arbetet att utveckla besöksnäringen? Vi vill göra kommunen mer aktiv och initiativtagande i en av våra viktigaste näringar.

Att behålla en profilnämnd ger frågorna som rör turism och kultur mer tyngd. Den sittande majoriteten vill ta bort kulturnämnden och lägga de frågorna i Barn och utbildningsnämnden, där vi är rädda för att de får en underordnad betydelse bland alla tunga och stora utbildningsfrågor.

Även om en Kultur och turismnämnd rent ekonomiskt skulle förbli liten så har värdet av att kommunen visar sig aktivt ett större värde än det rent ekonomiska. Det har även ett symboliskt värde då det visar att kommunen vill göra någonting med sitt rykte som Östergötlands turist och kulturstad nummer ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar